Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Chevrolet Aveo RS Resimleri Chevrolet Resimleri



2009 yılında Türkiye'nin en fazla büyüyen markalası olan Chevrolet hızlı çıkışına devam ediyor. Detroit'te sergilediği Aveo RS konsepti ile çıkışını devam ettirmek isteyen Chevrolet eğer bu model ile pazar girerse küçük spor otomobiller segmentinde çok ciddi ve iddialı bir marka olacak.
Aveo RS , ön ızgara tasarımı,arka lambaları ve agresif tasarımlı ön farları ile Chevrolet'in tasarım dilini taşıyor. Aveo RS'in ön kısmı daha keskin ve sportif bir şekilde aşağıya doğru eğimlendirilmiş, geriye doğru alçalan tavanı ile agresif görünümlü bir imaj yaratılmış.
Performans amaçlı bir otomobil olarak tasarlanan Chevrolet Aveo RS, geniş jant ve lastikleri ile karizmatik bir görünüme sahip. 19 inç beş kollu spor jantlara arka tasarımda, spoyler ve krom egzoz çıkışları eşlik ediyor. Oldukça sportif bir tasarıma sahip olan Aveo RS, genç tüketicileri gene Chevrolet markasına çekmek amacı ile tasarlanmış. En azından tasarımı ile bunu başabilecek gibi duruyor.
Parlak siyah, metalik ve mavi renkle vurgulanmış mat siyah iç mekan tasarımı ile Aveo RS, dış tasarımında bulunan ince detaylara iç mekanda da sahip. Çift kokpitli gösterge paneli, ön ve arka kapı yuvası, direksiyon simidi sütunları, vites kolu, el freni, deri koltuk döşemeleri ve özel tasarımlı paspasları ile iç mekanda da dış tasarımda var olan sportif esinti iç mekanda da kendini gösteriyor. Entegre orta düğme grubu paneli, vites kolunu, klima kumandalarını, müzik sistemini ve USB çıkışını üzerinde barındırıyor. Müzik sistemi ekranını, gösterge ekranı ve düğmelerdeki buz mavisi arka plan aydınlatması mavi renk vurgusunu daha da ön plana çıkarmakta. Motosiklet tasarımının etkileri, yuvarlak kesimli metal döşemelere sahip asimetrik LCD ekrana tümleşik yuvarlak hatlı analog devir göstergesi grubu ve yuvarlak alümiyum döşemeli yan menfezlerle birlikte iç mekanda da kendini göstermekte. Her ne kadar spor bir otomobil olsa da Chevrolet Aveo RS kullanışlılığı elden bırakmamak için katlanabilir arka koltukları ile de dikkat çekiyor.
Spor bir görünümün altında yatan motor ise yabana atılır cinsten değil. 1.4 litrelik motor turbo desteği ile 138 beygir güç üretiyor. Neredeyse litre başına 100 beygir güç üreten motor değişken subab zamanlaması teknolojisi ile performans ve düşük tüketimi bir arada sunabiliyor. Ürettiği gücü 6 ileri manuel şanzıman ile yere ileten motorun performans değerleri hakkında ise bir bilgi verilmedi.
Gelecek nesil Chevrolet'ler hakkında ipuçları sunan ve Avrupalı tüketicilere yönelik geliştirilmiş çekici tasarıma sahip Aveo RS gelecek nesil Aveo'nun bir ön gösterimi niteliğinde. Mevcut Aveo modelinden hem daha geniş hem de daha uzun olan Aveo RS'in satış tarihi hakkında bir açıklamama yapılmasa da otomobilin 2011 model yılına hazır olacağını düşünüyoruz.

Chevrolet Aveo RS İçin Resimler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder