Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Marmelatlı Kurabiye(Kekstra) Tarifi


 
Malzemeler:
200 gram margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kayısı marmelati
Aldığı kadar un
1 çay bardağı toz badem
1 su bardagi dövülmemiş ceviz


Tarifi
:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, unu, pudra şekerini, kayısı marmelatını ve toz bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamut- elde edin. Hamuru merdane yardımıyla açın. örümcek şeklindeki bir kalıpla kesin ve tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında pembemsi bir renk alana dek pişirin. Fırından çıkanca üstüne marmelat sürün ve yarım ceviz koyun. Soğuduktan sonra servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder