Sayfalar

27 Ocak 2010 Çarşamba

Sağlık-Saç Sorunlarına Pratik Çözümler



Saçlarınız mı kırılıyor, hemen yağlanıyor mu ya da kepekleniyor mu, uzun saçlarınızı şekillendirmek için çok mu uğraşıyorsunuz? Saç sorunlarına pratik çözüm önerilerimizle saç sorunlarınıza elveda diyebilirsiniz.

Saç Sorunlarına Pratik Çözümler

Saçlarım uzun ve şekle girmiyor!

Uzun saçlara şekil vermek, dalgalı ve hacimli görünmesini istiyorsanız saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra bolca saç köpüğü sürün. Ardından kalın bigudilerle saçlarınızı sarın. Yarım saat beklettikten sonra saçlarınızı açın ve ellerinizle şekil verin.

Saçımı yıkayacak vaktim yok!

İnce telli saçlar çok genelde çabuk yağlanır. Acil durumlarda saçınızı yıkamaya vaktiniz olmayabilir. Çok eskilerden gelen talk pudrası sürme taktiğiyle saçlarınızı temizleyebilirsiniz. Bir miktar talk pudrasını saç diplerinize dökün ve elinizle iyice dağıtın.
Talk pudrası kullanmayı istemezseniz bir miktar yüz temizleyici toniği pamuğun üzerine dökün. Saç derinizi tonikle temizleyin.

Saçlarım Cansız Görünüyor!

Saçlarınızın cansız görünmesinin ve dökülmesinin nedeni yetersiz kan dolaşımıdır. Kan dolaşımını hızlandırmak için günde 2 defa kafa derinize masaj yapın.

Saçımdaki Boya Hemen Akıyor!

Özellikle kızıl renkli saç boyaları her yıkamada bir ton daha açılabilir. Saçınızın rengini korumak istiyorsanız saçlarınızda son durulama yapmadan önce bir miktar üzüm sirkesi sürüp bekletin ve bol suyla yıkayın.

Saçlarım Kırılıyor!

Saçlarınızın kırık uçlarını mutlaka kestirmeniz gerekir. Kırılmaya karşı koruyucu özel şampuan ve bakım kremlerinden kullanabilirsiniz.

Saçlarım Parlamıyor!

Saçlarınıza ayda 1 kez ekstra bakım yapmanız gerekir. Temiz saça bakım maskesi yapmamanız gerekir çünkü saçınız daha da matlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder