Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

İskender Kebap Tarifi



Yoğurtlu İskender Kebap

Canınız iskender yemek istediğinde evde kolayca hazırlayabileceğiniz yoğurtlu iskender kebabı tarifi. Kimileri "Yalancı iskender" diye tabir etse de tadına baktıktan sonra ne kadar gerçek olduğunu anlayacaksınız.
Malzemeler,

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak,
5 adet domates,
1,5 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
3 yemek kaşığı tereyağ,
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan,

Hazırlanışı,

   1. Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
   2. Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
   3. Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
   4. Sarımsağı ezip yoğurda katın.
   5. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
   6. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
   7. Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
   8. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.

Ama fırsatınız olursa bursada iskender kebabçısında yemeniz şiddetle tavsiyemdir.

İskender Kebap dışında gidilebilecek restaurantlar:
Beşyol Kebapçısı
Melike Döner(Merve Döner)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder