1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
hindistan cevizi
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları kazıyıp rendeledikten sonra bir tavaya alıp,bir bardak şekeri ekleyip üzerine kapak kapayaraksulanıp suyunu çekinceye kadar iyice kavuruyoruz.Ocaktan almaya yakın vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip kapattıktan sonra bisküvileri kırarak ekliyoruz.Fındığı da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz.Küçük ceviz büyüklüğünde toplar çıkarıp yuvarladıktan sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Bisküviyi sade veya kakaolu kullanabilirsiniz.Fındık yerine ceviz de olabilir.Tatlıyı sevenler için yağsızsağlıklı bir seçenek.Afiyet olsun
Ayrıca bisküvileri kırarken robot,kıyıcı vb kullanırsanız daha yumuşak havuç topları elde edersiniz. Yerken ağzınıza bisküvi parçaları gelmez. Ancak bisküvi parçaları gelmesini isterseniz elinizle kırmayı tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder