Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Antepfıstıklı Kurabiye Tarifi


 
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 poset şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yogurt
Iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince ögütülmüs antepfıstığı
TARİFİ:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yogurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin.
PÜF NOKTASI: Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder