Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Volkswagen Scirocco Resimleri Volkswagen Resimleri Scirocco Resimleri



İlk nesli ile belli bir hayran kitlesi oluşturan Scirocco yenilenen versiyonu ile cezbedici.
Türkiye ‘de çok az bulunan ilk versiyonu köşeli karoseri, öne doğru daralan geniş arka çamurlukları, yüksek arka tasarımı ve yere yakın ön kaputuyla oldukça sportif bir kimliğe sahipti. Alman firma Volkswagen yıllar sonra bu efsane aracı yepyeni ve etkileyici tasarımla tekrar sahneye çıkardı.
Saldırgan bir ön yüze sahip araç uzun kapıları, arkaya doğru küçülen camları ve dinamik tasarım çizgisi ile bir coupe ‘den farksız. İç mekan ise klasik Volkswagen anlayışı ile sade ve kullanışlı. Malzeme ve işçilik kalitesi Golf ayarında. Yani işlevsellik ön planda. Yol bilgisayarı ve müzik sistemi kontrolü direksiyon üzerinden sağlanabiliyor. Aracın navigasyon sisteminde Türkiye haritası yer almazken multimedya sistemi dokunmatik ekrandan yönetiliyor ve burdan SD kart, CD, DVD ve HDD gibi özellikler kullanılabiliyor.
Altı düz olan direksiyon simidinin ergonomisi çok iyi. 2+2 kişilik bir oturma düzenine sahip yeni Volkswagen Scirocco ‘da diz ve baş mesafesi sorun olmuyor. Arka koltuklarda yolculuk edecekler için geçiş biraz zahmetli. Arkaya doğru alçalan tavan çok uzun boylular haricinde arka koltuk yolcularına problem çıkarmıyor. Bagajın ağzı biraz dar olsada yine de yeterli kapasiteye sahip. 290 litrelik bagaj arka koltuklar yatırıldığında kullanıcıya 755 litrelik alan sunuyor.
Bu agresif aracın sertliği sadece tasarımından kaynaklanmıyor. Volkswagen Golf GTI’da da yer alan 2.0 litre hacminde TFSI motor bunun en büyük göstergesi. Bir yandan egzoz sesi ile dikkatleri çekmek ve diğer yandan 200 beygirlik bu gücün altınızda olduğunu bilmek sizi iyi hissettirecek. DCC ismi verilen adaptif süspansiyon kontrolü sayesinde daha sert veya konforlu sürüş tarzını siz belirliyorsunuz. DSG şanzıman direksiyon üzerinden komut alabiliyor ve tepkileri gayet hızlı. Direksiyon manevralarınızda gayet sıkı ise yol tutuşu çok iyi olan bu araçla istediğinizi yapabilirsiniz. 1700-5000 d/d aralığında 280 Nm maksimum torka ulaşabilen bu motor ile Scirocco 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede alıyor (Fabrika veri

sinden 0.2 daha erken). 2.0 lt’lik TSI motor 6 kademeli tiptronik DSG veya 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri ile sunuluyor. İlk bakışta manuel seçenek kullanıcıya cazip gelsede DSG şanzımanın motor gücünü verimli ve dengeli kullanması bunun üstüne ekonomik yakıt tüketimi sağlaması unutulmamalı.

Sonuç olarak yeni Volkswagen Scirocco malzeme ve işçilik kalitesiyle, tasarımıyla, zengin motor seçenekleriyle kaldığı yerden devam ediyor. 2+2 kişilik oturma kapasitesine sahip bu spor otomobil günlük kullanım için oldukça uygun. 27.000 Euro’dan başlayan fiyatı ile Scirocco size sunduğundan fazlasını asla istemiyor.

Motor Hacmi : 1984 cc
Maksimum güç : 200 HP 5100 d/d
Maksimum tork : 280 Nm 1700-5000 d/d
Son hız : 233 km/s
0-100 km/s : 7.0 sn (Fbr 7.2 sn)
Fren mesafesi : 100-0 km/s 37.9 m
Yakıt : 8.0 lt/100 km (Fbr 7.6 lt/100 km)
Fiyat : 41.000 EUR + 1.258 TL (Test 2.0 TFSI 200 hp Tiptr. DSG)


Volkswagen Scirocco Resimleri :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder