Sayfalar

25 Ocak 2010 Pazartesi

Anti-Grip Çorbası Tarifi(Tavuk Suyuna)





MALZEMELER
3 adet ortaboy patates
1 adet ortaboy kereviz
2 adet havuç
2 adet tavuk göğüsü
1 adet arpacık (minik yani) soğan
1 limon
tuz-karabiber
1 veya daha çok grip olmuş ev sakini :)

Sosu için:
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1 kaşık domates salçası
2 kaşık biber salçası
yarım bardak tavuk suyu
tuz-karabiber

YAPILIŞI
Patates, kereviz ve havucu tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın.

Bir kapta doğramış olan kerevizi suya ıslayıp üzerine 1 limonun suyunu sıkın ve karıştırıp 15 dakika bekletin kokusu çıksın.
(kokusundan hoşlanmayanlar için)

Tavuk göğüslerini iri iri doğrayıp haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk gögüslerini soğumaya bırakın.

Havuç, patates ve kokusu seyreltilmiş kerevizi tavuk suyuna atıp pişmeye bırakın.
Diğer tarafta soğumuş olan tuvak gögsünü didin (Didmek: Didiklemek, pişirilen etleri çekiştire çekiştire parçalayarak ufaltmak. )

Pişmekte olan havuç-patates-kerevize didilmiş tavuğu ilave edin. Sebzeler piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Acı sevenlere salçalı sos hazırlanması:
küçük bir tavanın içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyun. Salçaları yağda kavurun üzerine bol karabiber ilave edin.
1 kepçe çorbanın suyundan alıp katın ve suyunu çektirerek sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Grip olanlara şifa niyetine yedirilmesi tavsiye olunur

Başka Bir Tarif: 
Sebzeli Mercimek Çorbası
(Anti Grip Çorbası)

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Orta boy patates
Yarım patetes kadar kereviz
1 Küçük kırmızı turp
1 Ortaboy soğan
2 veya 3 diş sarımsak
2 veya 3 tane domates
1 Havuç
2 veya 3 tane kültür mantarı
2 veya 3 dal karnıbahar
4 veya 5 kök ıspanak

Hazırlanışı

Bütün malzemelerimizi bir düdüklüde haşlıyoruz. Soğuduktan sonra mikserden gerçirip kenara alıyoruz.

Daha sonra derin bir tavada biraz tereyağı ve sıvı yağda 1 yemek kaşığı unu kavurup üstüne salça ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kavrulmuş salçalı unumuza sıcak su ilave ederek açıyoruz ve düdüklümüze ilave ediyoruz. Az miktarda zerde çal ve tuzu ilave edip sıcak su ile kıvamını ayarlıyoruz. Ve kaynayana kadar ocakta bırakıyoruz :)

Daha sonra ufak bir tava veya cezvede 1 yemek kaşığı tere yağında nane, kekik, karabiber, kırmızı pul biberi yağ rengini bulana kadar kızartıyoruz ve düdüklümüze ekliyoruz.


İçine kattığımız sebzelerden dolayı karışık gelebilir yalnız oldukça lezzetli ve bünyeyi ısıtan, enerji veren bir çorba oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder