Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi

 
Malzeme:
150 gr su
10 gr maya
1 çay kaşığı şaker                 
300 gr un
100 gr nişasta
Bir kapta su ile maya ve şekeri karıştırıp eziniz sonra bütün malzemeyi ilave edip karıştırıp fazla yoğurmadan 'bir hamur yapınız hemen ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp avucunuzia yuvar­layınız bir kalburun üzerine teker teker ko­yup üzerlerini hafifçe bastırarak yassıltıp tırtıllanmasım temin ediraz'bir tur kıvırarak sarınız içi hafifçe rafine veya kızartmalık her hangi bir yağla yağlanmış derince bir tepsiye birer santim ara ile yerleştirip üzerine elinizi yakacak kızgınlıkta üzerlerini kapatmcaya kadar rafine veya her hangi bir vejetalin yağı döküp, ağır ateşte önceleri dikkatlice bir kevgirle ait üst ederek on beş yirmi dakika ağır ağır karıştırıp kızartınız sonra yağdan çıkartıp hemen şuru­bun içine atınız alt üst ederek şurubunu çekti tip şuruptan çıkarınız ve servis ediniz.

Not: Bursa'dan başka bir şehirde satılmamaktadır ancak google' da aratırsanız bagdatpastaneleri(imalatcısı) kargo teslimatı yapıyor olması lazım ancak evde yapmanız daha ekonomik tabi ki :)

7 yorum:

  1. Hocam cok teşekkürler elleriniz dert görmesin ancak yazıda bazı terimleri anlayamadım rica etsem yazıyı sadece mutfak bilgisi olanlar icin degilde herkesin anlayabileceği sekilde duzenlermisiniz?

    Almanyadan selamlar...

    YanıtlaSil
  2. kardeş kusura bakmada bu tatlının tarifi hiç bir şekilde gerçeğiyle alakalı değildir ve bu tatlıyı evde yapmanız mümkün değildir ;)

    YanıtlaSil
  3. Sen biliyorsan sen yaz. Nedir yani alti ustu bir tatli. Sanki devlet sirri...

    YanıtlaSil
  4. tarifi sadece tatlıyı bulan dedenin çocukları ve torunları biliyor bursaya has ve türkiyenin hiç bir yerinde yapılamayan bir tatlıdır ve 14 çeşit baharattan oluşmaktadır araştırmanızı tavsiye edriz :) http://www.bursadameydan.com/48-yildir-tadina-sirrina-ulasilamiyor/4701/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BAĞDAT HURMA TATLISI tüm marka tescil ve pazarı ile birlikte satılıktır...15milyon USD

      Sil
    2. BAĞDAT HURMA TATLISI tüm marka tescil ve pazarı ile birlikte satılıktır...15milyon USD

      Sil
    3. BAĞDAT HURMA TATLISI tüm marka tescil ve pazarı ile birlikte satılıktır...15milyon USD

      Sil