Sayfalar

24 Ocak 2010 Pazar

Fındıklı Kurabiye Tarifi


 
Malzemeler:
8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
4,5 kahve fincanı pudraşeker
8 yumurtanın akı.

TARİFİ
:
Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur. Iyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Tencere orta atese oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere atesten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır. Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın. Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşagı çevrilir. Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır. Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder