Sayfalar

21 Mart 2010 Pazar

(21-26 Mart)Orman Haftası-Orman Hayattır


ORMAN HAYATTIR
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası

Dünya yavaş yavaş büyük bir tehlikeye doğru yuvarlanıyor. Ozon tabakasındaki delik, iklimlerdeki anormallikler,mevsim değişiklikleri, bir ısınan bir soğuyan havalar, kirlenen hava ve temiz hava soluma isteğinin karşılanamaması... Daha da ilerisi var. İnsan temiz havayı soluyamadığı zaman mutsuz olucak bu da strese yol açacak. Zaten stresli olan yaşamlarımıza daha da büyük bir stres eklenecek. Ruhumuz daralıcak ki daralıyor da. Temiz havayı istediğimiz gibi ciğerlerimize dolduramıyoruz..

Her zaman söylenen bir şey vardır. Ağaçlar az olduğu için Kıbrıs adası kadar toprak her yıl denize öylece gidiyor biz ise sadece seyrediyoruz.

Ormanlar bir çok hayatı içinde barındırır. Börtü böcek,kuşlar,çeşitli hayvanlar hep ormanda yaşarlar ve orman onların barınağı aynı zamanda onların besin kaynağıdır. Orman onları sevgiyle kucaklar. Eğer biz de ormanlara kucak açarsak ormanlar da bizi kucaklayacaktır.

İnsanlık vazifemizi yerine getirelim ve kendimiz için ülkemiz için bir fidan hatta birkaç fidan dikelim. Türkiye'miz çöl olmasın, Dünyamız yok olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder