Öncelikle malzemelere ihtiyaç duyacaksınız tabii ki :) İşte malzemeler:
- 100gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,Karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
Yapılışı,Tarifi
Kıymaya tuz ve karabiberi ekliyin ve küçüktop şeklinde(bilye büyüklüğünde) yuvarlayın. Bu işlem tamamlandığında unu üzerine serpip her tarafına bulaşmasını sağlayın.Una buluycaksınız yani. Hazırlamış olduğunuz topçukları sıvı yağda kızartın.Bu işlemler yapılırken de diğer taraftan yeteri kadar suda pirinçleri haşlayın.Köfteler kızarırken pirinçleri haşlamanız zamandan kazanmanız açısından bir püf noktası olabilir.Pirinçler açılınca salçayı ve tuzu ekleyin. Su kaynayınca kızartmış olduğunuz köfteleri içine katın. Kıvamına geldiği zaman ocağın altını kapatın ve maydonozları üstüne serpin. İsterseniz çorbanızı yerken tekrardan karabiber sepebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder